keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Toinen päivä Kreetalla

 Toisena päivänä herättiin rauhassa ja syötiin hotellissa aamiainen, joka oli kyllä aivan mahtava. Me otettiin joka päivä appelsiinimehua, tuoretta leipää, kreikkalaista jogurttia ja hunajaa, paistettuja munia, kahvia ja kakkua. Nam! Monte Vardiassa oli kyllä aivan mahtavaa palvelua ja henkilökunta teki meille aamiaiseksi vaikka mitä, kun pyydettiin. Myös meidän drinkit ja suolaiset iltaisin tuotiin ihan hotellihuoneeseen asti ja maksaa voi myöhemmin.

Kun maha oli täynnä, lähdettiin bussilla Haniaan, jonne matkaa oli 5 km. Hotellissa neuvottiin hyvin, miten ja mistä bussit kulkevat. Bussit kulkivat melko säännöllisesti ja oli kyllä paljon halvempaa kuin täällä Suomessa. Liikenne oli aika hurjaa, kun moottoripyöräilijätkin ajoivat ilman kypäriä. Pari tuntia shoppailtiin ja käytiin syömässä Venetsialaisen sataman tavernassa. Sitten lähdettiin veneretkelle, joka kiersi lähimmän saaren ympäri ja saatiin pariin otteeseen uida keskellä avomerta ja snorklata. Nautittiin vaan merituulesta ja auringosta ja saatiin raki-paukutkin ja pientä purtavaa.

Ágioi Theódoroi ("Pyhä vartija"). Erään legendan mukaan merestä nousi hirviö, joka uhkasi Agia Marinan kylää, ja Poseidon muutti hirviön kiveksi. Luola on hirviön kita. Saarella elää kri-kri villivuohia, joilla on saarella oma vartija. Ihmiset sinne eivät saa mennä.


Tumma kohta meressä on Junkers-pommikone merenpohjassa.


Oli todella suolaista vettä, mutta erittäin puhdasta! Pohjaan asti näki loistavasti, vaikka oli muutamakin metri syvää.


Ihanat kaupungin valot! Pimeä tuli siinä puoli yhdeksän aikaan ja se tuli todella nopeasti eli piti olla nopea, jos halusi nähdä auringonlaskun. Kreetalla oli kyllä upeimmat auringonlaskut, mitä oon nähnyt.

Ei kommentteja: